Kolonas pagarinājās

Vērīgākie būs pamanījuši, ka pie kolonām es nedaudz kļūdījos ar augstumu. Atbilstoši laikapstākļi un/vai iedvesma bija pienākuši un varēja ķerties pie labošanas darbiem.

Viens gan bija skaidrs- es negribēju braukt iznomāt veidņus, jo nomas punkts atrodas relatīvi tālu un  galīgi nevarēju atrast motivāciju braukt pakaļ diviem veidņiem. Sākumā biju izdomājis ka uztaisīšu veidni no kāda plānā skārda, kurš man saimniecībā pēc tam noteikti noderētu. Veikalā apčamdot tos skārdus es sapratu, ka smuku apaļu veidni būs pagrūti uztaisīt- šo domu nedaudz atliku. Un pareizi darīju, jo tās pašas dienas vakarā kaimiņš meta ārā savas vecās skārda ventilācijas caurules. Tā arī es tiku pie sava donora. Diametrs šai caurulei bija 30cm, bet man kolona 35cm. Tas gan nesagādāja lielas problēmas, jo man tā pat bija jāpārgriež tā caurule arī garenvirzienā, lai varētu dabūt virsū kolonai. Piezāģēju vēl vienu strēmeli ar kuru no iekšpuses aiztaisīju spraugu veidnī.

20200502_111418

Tālāk jau ar savilcēm un gumijām nostiprināju veidni pareizajā vietā. No monolītās joslas betonēšanas bija palikuši pāris maisi betons-klons, kas arī tika likti lietā. Vienīgā kļūda, ko es pieļāvu bija tā, ka to ielikto strēmeli es nepiekniedēju vai nepieskrūvēju pie pārējās caurules un smagais betons mīksto skārdu nedaudz izspieda uz āru. Nebiju rēķinājies, ka tas skārds ir tik mīksts.

20200503_104516(0)

Labi, ka gaisa temperatūra vēl nebija tik augsta un betons-klons pa diennakti nebija paspējis pārāk daudz sacietēt un pēc atveidņošanas varēja lieko materiālu ar vadulu nogriezt nost.

 

Šis ieraksts tika publicēts Uncategorized. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

8 Responses to Kolonas pagarinājās

  1. Kā armatūru iestrādāji?

    Patīk

    • Gertners saka:

      Īsti armatūra tur vispār nav vajadzīga, bet nu sirdsmieram četrus armatūras stieņus sasietus ar cilpām katram iemetu pirms veidņu stellēšanas!

      Patīk

    • Gertners saka:

      Es domāju, ka runa iet par pagarinājumu. Pašai kolonai arī ir 4gb armatūra visā garumā. To nocentrēju ar kaprona diegiem, kad liku tos plastmasas veidņus. Vienā no bildēm vēl var redzēt to kapronu, kas nāk no kolonas ārā!

      Patīk

      • Es par to, ka tā kā šī kolonna nav vienlaidu lējums, pamatdaļa un papilddaļa var uzvesties dažādi. Es būtu ieborējis pamatdaļā un atstājis ārā papilddaļai tādus pašus armatūras stieņus. Bet, iespējams, overworrying.

        Patīk

  2. Ansis saka:

    Jā, arī es piekrītu, ka savstarpēji ”sasiet” gan vajadzēja… Un ne jau ar kaprona striķi, bet, tiešām, ar armatūru… Parunā ar kādu konstruktoru – ja savādāk nevar, varbūt izgudrot gana jaudīgu un dekoratīvu metāla jostu, kas aptver savienojumu un novērstu iespējamo deformāciju.
    Pamēģini garenvirzienā starp diviem pirkstiem saspiest sērkociņu. Tad nolauz 1cm cita sērkociņa gabalu, piestiķē šim galā un mēģini slodzes testu atkārtot.
    Manuprāt, lētākais un DROŠĀKAIS variants būtu svaigi piestiķēto galu nojaukt un uzbetonēt no jauna, iestrādājot atbilstoša garuma armatūras stieņus. Veidņi tak’ Tev ir! Betona izmaksas – 30? 50eur?
    Ar urbšanu ”vecajā” kolonnā gan prātīgi – lai netrāpa esošajā armatūrā, lai nav pārāk tuvu malām, lai neatšķeļ, lai neveidotos plaisas. Papildus armatūras stieņus labāk ielīmēt ar speciālu līmi.
    Un, protams, lai viss kopā sanāk ļoti precīzi.
    vertikāli
    Lai top un izdodas, lai pašam prieks!

    Patīk

    • Gertners saka:

      Jūs abi tiešām to nopietni? Tā piebetonētā daļa ir abzalūti dekoratīva un nekas vairāk, tā neness pilnīgi nekādu slodzi, jo jumts jau sen ir uztaisīts un tas balsās uz sākotnējo kolonu un vītņstieni. Varēju tā arī atstāt, bet atsatums starp kolonu un mūrlatu bija nesimetriski liels un es ņēmu un piebetonēju vēl pārdesmit cm. Būtu gribējis būtu varējis kolonu pagarināt ar dekoratīvu uzliku (kaut kartonu) un viss tur turētos simtu gadu!

      Patīk

Komentēt